Iohannis, despre aderarea la Euro in 2022: Unii conducatori nu au inteles despre ce e vorba. O sa ne straduim sa le explicam!

0
574

Klaus Iohannis a mentionat la intalnirea cu diplomatii romani ca aderarea la Euro reprezinta un obiectiv al Romaniei, seful statului adresandu-i-se ministrului de Externe, caruia i-a spus ca i-a placut ca a mentionat acest obiectiv.

”Domnule ministru, mi-a placut ca ati mentionat acest obiectiv, chiar daca unii din conducatorii Romaniei nu au inteles despre ce este vorba, dar o sa ne straduim sa le explicam”, i-a spus Iohannis lui Melescanu.

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat luni, pentru publicatia poloneza Polish Rzeczpospolita, ca Romania ar putea adera la zona euro in 2022, in acest moment fiind indeplinite toate conditiile pentru acest lucru, dar ca tara noastra va mai astepta cinci ani pentru a nu fi afectati cei cu venituri mici, in special pensionarii.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca deocamdata nu se initiaza vreun demers la nivel guvernamental pentru adoptarea monedei euro in 2022 si nu crede ca cineva a inceput „o asemenea aventura”, in conditiile in care nu este un proiect foarte usor si nu se pot avansa termene doar de dragul de a face asa ceva.

Sursa: News.ro.

Loading...