Sanatate

Te cuprinde ameteala cand te ridici din pat? Nu o ignora! Poate ascunde boli ce pot fi fatale!

Pentru o clipa, simti ca-ti fuge pamantul de sub picioare. De obicei, dureaza cateva secunde, timp in care reusesti sa-ti pastrezi echilibrul. Totusi, situatia nu este tocmai placuta. Multe femei au aceste stari ca urmare a anemiei sau in urma unui ciclu abundent. De cele mai multe ori, nu ne ingrijoram prea tare, dar o simpla ameteala poate fi semnul unor afectiuni ce trebuie tratate.

Uneori nu constituie un motiv de ingrijorare, alteori este semnalul unei boli, care poate fi chiar si grava.

Starea de virtej, specifica momentului cand se schimba pozitia corpului de la culcat la pozitia „in picioare”, provine, in general, de la o situatie denumita hipotensiune arteriala ortostatica. Iata cateva cauze ale hipotensiunii ortostatice.

Citeste si:  Margarina e mai periculoasa decat crezi! Nu-ti poti imagina ce contine de fapt!

Sarcina – in primele 24 saptamani de sarcina, presiunea sistolica scade cu 10 mm Hg, iar cea diastolica cu 10 -15 mm Hg.

Boli cardiace – bradicardia (frecventa cardiaca scazuta), insuficienta cardiaca, infarctul miocardic si tulburarile de functionare ale valvelor cardiace. Hipotensiunea arteriala ortostatica poate fi si un semn precoce pentru o viitoare aterosceroza, care ingreuneaza functionarea inimii si chiar poate duce la un stop cardiac.

Hemoragia – o pierdere importanta de sange, cauzata de un traumatism sau de o hemoragie interna reduce cantitatea de sange din organism, ducand la scaderea importanta a tensiunii arteriale.

Septicemia (infectia generalizata) – deseori, infectiile pulmonare sau urinare reprezinta cauza septicemiei, care poate duce la o scadere potential fatala a tensiunii arteriale, numite soc septic.

Citeste si:  Iata cand bataile neregulate ale inimii ar trebui sa reprezinte un motiv de ingrijorare!

Reactie alergica – socul anafilactic este o reactie alergica potential fatala ce survine la persoanele cu alergie la unele medicamente (penicilina), alimente (alune) sau la intepaturile unor insecte (albine sau viespi).

Sursa: kfetele.ro

loading...
loading...
Spre TOP