Stiri Romania

Soprana Adela Zaharia a castigat concursul OPERALIA PLACIDO DOMINGO! Este cel mai important concurs liric din lume!

Soprana Adela Zaharia a castigat premiul I la sectiunile OPERA si ZARZUELA ( categoria voci feminie) la prestigiosul concurs OPERALIA, initiat si patronat de PLACIDO DOMINGO.

Adela Zaharia are 29 de ani si este solista la Deutsche Oper am Rhein din Dusseldorf. Reprezentanta a scolii de canto din Cluj Napoca ( studenta la clasa Marius Vlad), are deja o experienta de scena de peste 5 ani in teatrul german si contracte cu alte teatre europene.

Cu o voce de mare calitate, o atitudine plina de eleganta in scena, si o remarcabila capacitate de a crea si oferi emotie in interpretare, Adela Zaharia a cucerit un juriu extrem de exigent, din care au facut parte personalitati ale teatrului liric mondial dar si publicul prezent in spectaculoasa sala in care s-a desfasurat concursul.

Citeste si:  Satul model din Romania care se gospodareste singur! In sat nu exista nicio carciuma

Considerat ca o adevarata rampa de lansare pentru tinerii cantareti, OPERALIA, in acest an, a avut loc in Astana/Kazaksthan . Din cei 40 de concurenti selectati, in finala din 29 iulie au intrat 14. OPERLIA a mai avut doi castigatori romani: in 2010 tenorul stefan Pop iar in 2015 tenorul Ioan Hotea.

Sursa: radioromaniacultural

loading...
loading...
Spre TOP