Stiri Romania

Prima scoala de Patriotism si Identitate Nationala din Romania!

Sub egida Primariei si a Parohiei Poienile Izei cu sprijinul “Directiei pentru Cultura si Patrimoniu Maramures” a avut loc duminica 30 oct.2016 in minunata asezare a Poienilor Izei sfintirea primei scoli de Patriotism si Identitate Nationala , eveniment armonizat cu lansarea cartii dedicata Limbii Batrane si istoriei nedezvaluite a poporului nostru, DACICA MAGNA, autor, initiatorul acestei scoli, istoricul George Cadar.

Impresionanta adunare a fost incununata de prezenta unor invitati de exceptie, patrioti recunoscuti: Dr. Calin Georgescu Presedinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma, arhitectul celui mai amplu si aplicat proiect de salvare a viitorului romanesc intitulat ” Hrana, Apa, Energie”, dar si autorul prefatei cartii DACICA MAGNA, academician Liviu Sofonea, general Mircea Chelaru, prof. dr. Doina Cmeciu – lingvist, dr. Ardelean Teodor, directorul Bibliotecii ” Petre Dulfu” din Baia Mare, innobiland coroana voievodala a manifestarii.

Citeste si:  Presedintele Comisiei Europene ne vrea in Schengen, dar o tara din UE a anuntat ca se opune intrarii Romaniei in Zona Euro si in Schengen!

Un eveniment sustinut de stalpii de credinta si forta ai organizarii, primarul Dunka Vasile, preotul paroh Ioan Pop si artistul si semioticianul dr. Ioan Marchis, directorul ” Directiei pentru Cultura si Patrimoniu Maramures”.

Scoala isi propune salvarea prin educatie patriotica si practica a traditiei portului, mestesugurilor, a limbii arhetipale, a autenticitatii si culturii identitare a poporului nostru traitor in armonia spatiului european, puncteaza George Cadar.

loading...
loading...
Spre TOP