Stiri Romania

Patriarhul Daniel, primit de presedintele Vladimir Putin, la Moscova!

 

Presedintele Vladimir Putin il primeste, luni, la Moscova, pe Preafericitul Daniel. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane se afla de sambata intr-o vizita in Rusia, unde participa la manifestarile dedicate centenarului restabilirii patriarhiei ruse.

Loading...

Vizita patriarhului Daniel la Moscova are loc la invitatia Patriarhului Chiril al Moscovei si este prilejuita de implinirea a 100 ani de la restabilirea patriarhatului in Biserica Ortodoxa a Rusiei. Grandiosul eveniment este marcat prin numeroase manifestari religioase si culturale, in perioada 29 noiembrie – 4 decembrie 2017. La acest eveniment important pentru poporul rus participa mai multi intaistatatori de Bisericii Ortodoxe Autocefale.

In Catedrala Hristos Mantuitorul a fost oficiata luni Sfanta Liturghie in cadrul festivitatilor prilejuite de implinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului in Biserica Ortodoxa Rusa.

Slujba a fost prezidata de Preafericitul Parinte Teodor, Patriarhul Alexandriei si al intregii Africi. Alaturi de Preafericirea Sa au slujit urmatorii primati:

Patriarhul Teofil al Ierusalimului si al intregii Palestine;
Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii;
Patriarhul Irineu al Serbiei;
Patriarhul Daniel al Romaniei;
Arhiepiscopul Hrisostom al Noii Justiniane si al intregului Cipru;
Arhiepiscopul Anastasie al Tiranei si al intregii Albanii;
Mitropolitul Sava al Varsoviei si al intregii Polonii;
Mitropolitul Rastislav al tinuturilor Cehe si al Slovaciei.

De asemenea, din sobor au facut parte numerosi ierarhi rusi, dar si ierarhi din delegatiile Bisericilor Ortodoxe surori prezente in capitala Rusiei.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP