Stiri Romania

Papa Francisc ar putea veni in Romania in 2019!

Papa Francisc ar putea vizita Romania in luna mai a anului viitor. Arhidieceza Romano-Catolica de Bucuresti (ARCB) spune ca informatia nu a fost confirmata oficial de autoritatile de la Vatican, insa „exista foarte mari sanse” ca aceasta vizita sa aiba loc in acea perioada.

Francisc Dobos, purtatorul de cuvant al Arhidiecezei Romano-Catolice, a declarat vineri ca Papa Francisc ar putea vizita Romania in luna mai a anului viitor. El a spus ca autoritatile de la Vatican nu au facut inca un anunt oficial cu privire la aceasta vizita, insa „sunt foarte mari sanse” ca aceasta sa aiba loc.

Loading...

Francisc Dobos a explicat la Romania TV ca vizita nu are loc in acest an pentru ca Romania, o tara majoritar ortodoxa, sarbatoreste Centenarul si se doreste evitarea oricarei interpretari a prezentei Suveranului Pontif in acest context, astfel ca s-a amanat pentru 2019.

Papa Francisc ar fi al doilea papa care viziteaza Romania dupa ce in mai 1999 tara noastra a fost vizitata de catre Papa Ioan Paul al II-lea. Aceasta a fost prima vizita a Papei intr-o tara majoritar ortodoxa si prima vizita a unui suveran pontif in Romania.

Premierul Viorica Dancila a vizitat Vaticanul in luna mai a acestui an. Ea spunea atunci ca, in discutia pe care a avut-o la Vatican, Papa Francisc i-a confirmat ca va veni anul viitor in Romania.

In martie 2017, presedintele Klaus Iohannis anunta, intr-o conferinta de presa sustinuta la Roma, ca i-a reiterat Papei Francisc invitatia de a vizita Romania in 2018, iar Suveranul Pontif a parut „foarte interesat”, iar, daca va fi posibil, acesta va onora invitatia si va veni in tara noastra.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP