Stiri Romania

Klaus Iohannis, la Ziua Marinei Romane: Cei care gandim si simtim romaneste trebuie sa facem tot posibilul pentru o Romanie mai buna!

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, in discursul rostit cu ocazia ceremoniilor organizate la Constanta cu ocazia Zilei Marinei, ca aceia care gandesc si simt romaneste trebuie sa faca tot posibilul pentru o Romanie mai buna.

„Pentru mine, intalnirea cu dumneavoastra, aici, la Constanta, are o incarcatura sufleteasca speciala in aceasta zi, in care sarbatorim Marina Romana si Adormirea Maicii Domnului (…) Evenimente precum cel de astazi ne dovedesc puterea valorilor si simbolurilor care ne unesc. Ce mesaj mai potrivit decat acesta in anul in care sarbatorim Centenarul Romaniei. Aniversarea a o suta de ani de la realizarea marelui ideal al unitatii nationale trebuie sa reprezinte pentru noi, toti, un moment de reflectie astfel incat cei care gandim si simtim romaneste sa facem tot posibilul pentru a construi impreuna o Romaniei mai buna, asa cum ne-o dorim cu totii. Cred ca tocmai acesta este spiritul in care trebuie sa sarbatorim Anul Centenar”, a declarat Iohannis la festivitatile prilejuite de Ziua Marinei Romane.

Loading...

In acordurile Imnului National, a fost ridicat Drapelul National la catargul de pe esplanada Comandamentului Flotei, iar la bordul navelor militare au fost ridicate Pavilionul, Geacul si Marele Pavoaz. Concomitent, au fost trase 21 salve de tun, traditie care este pastrata inca din secolul al XIV-lea, de cand au inceput sa fie utilizate tunurile la bordul navelor militare.

Mii de persoane sunt asteptate, miercuri, la manifestarile prilejuite de Ziua Marinei care au loc pe faleza din fata Comandamentului Flotei din Constanta. Cei prezenti vor putea urmari, in cadrul programului de aproximativ doua ore si jumatate, diverse exercitii militare.

Conform Statului Major al Fortelor Navale Romane, la evenimente participa mii de marinari militari, zeci de nave si numeroase aparate militare de zbor.

Manifestarile dedicate Zilei Marinei Romane au inceput duminica, 5 august, la Galati, cel mai mare port fluvial si maritim al Romaniei, evenimente fiind organizate de Fortele Navale Romane la Constanta, Mangalia, Tulcea, Braila, Bucuresti si Cernavoda pana miercuri, 15 august, cand este programat, la Constanta, cel mai mare spectacol naval.

Exercitiul Naval Fortele Navale Romane 18, cel mai mare spectacol naval al anului, este programat miercuri, 15 august, intre orele 10,00 – 12,30, la Constanta, Mangalia, Braila si Tulcea. Activitatile specifice vor continua, intre orele 13,00 – 15,00, in Portul Tomis din Constanta, unde marinarii militari vor organiza jocuri si concursuri traditionale marinaresti. Ziua se va incheia cu concertul Muzicii Militare a Fortelor Navale, sustinut pe faleza din Constanta, incepand cu ora 20,00, iar marinarii militari se vor retrage cu torte, in intervalul orar 21,00 – 23,00, in orasele Constanta si Mangalia.

La Muzeul National al Marinei Romane din Constanta, intrarea va fi libera miercuri intre orele 9,00 – 17,00.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP