Stiri Romania

Cum vede presa internationala vizita printului Charles in Romania! “Ofensiva de fermecare a europenilor”, “dansuri traditionale romanesti in debutul unui turneu european”!

Vizita pe care printul Charles al Marii Britanii o face in aceasta perioada in Romania a fost reflectata pe larg in presa internationala, prin intermediul unor articole ce au fost publicate de o serie de companii mass-media cu titluri precum ”Turneu european post-Brexit”, ”Ofensiva de fermecare a europenilor”, ”Dansuri traditionale romanesti in debutul unui turneu european”, dar si ”Ce ar spune Camilla?”, prin care tabloidul Daily Mail, surprinzand momentul intalnirii printului britanic cu principesa Margareta, a facut o gluma, remarcand in acelasi timp eleganta mostenitoarei coroanei Romaniei.

Printul Charles al Marii Britanii se afla in aceasta perioada intr-un turneu de noua zile in trei tari din Europa – Romania, Italia si Austria -, considerat de presa internationala un demers diplomatic efectuat cu scopul de a reasigura natiunile europene de faptul ca Marea Britanie va ramane un aliat apropiat al acestora si dupa Brexit.

Printul Charles a ajuns in Bucuresti miercuri, in aceeasi zi in care prim-ministrul britanic Theresa May a declansat procedura pentru Brexit, in urma careia Marea Britanie va parasi Uniunea Europeana, transmite News.ro.

Fiul reginei Elizabeth a II-a efectueaza in Romania o vizita oficiala de trei zile, marcata de numeroase activitati si evenimente. Presedintele roman Klaus Iohannis l-a primit pe printul Charles la Palatul Cotroceni si l-a decorat cu Ordinul National “Steaua Romaniei” in Grad de Mare Cruce. Vizita mostenitorului britanic a inclus si intrevederi cu premierul Sorin Grindeanu, cu Patriarhul Daniel si cu Principesa Margareta si Principele Radu. Mostenitorul coroanei britanice a mers si la Muzeul Satului din Bucuresti, in Parcul Natural Vacaresti, Centrul Vechi din Bucuresti si a efectuat o vizita la Teatrul National Bucuresti.

Citeste si:  100 de ani de la nasterea lui Dinu Lipatti, cel mai mare pianist roman!

Printul Charles viziteaza cu regularitate Romania si detine doua proprietati in Transilvania. El va pleca din Romania vineri, iar urmatoarea etapa a turneului sau european va fi Italia. Sotia sa, Camilla, il va insoti in vizitele oficiale din Italia si Austria.

Vizita pe care printul Charles a efectuat-o in Romania a fost reflectata pe larg in presa internationala. ”Printul Charles isi continua «Turneul Brexit» in Romania”, a titrat Daily Mail, joi.

Evening Standard a acordat acestui turneu diplomatic o conotatie politica si mai accentuata: ”Printul Charles viziteaza Romania intr-o ofensiva post-Brexit de fermecare a tarilor Europene”.

ABC News a publicat un articol in care a descris un moment artistic, mai putin protocolar, din timpul vizitei printului britanic, care s-a petrecut la Muzeul Satului din Bucuresti – ”Printul Charles se alatura unei trupe de dansuri populare romanesti in turneul sau european post-Brexit”.

Citeste si:  Romanii vor putea calatori in SUA fara vize! Avem un orizont de timp de 1-2 ani pentru ridicarea vizelor!

Acelasi moment a fost relatat pe larg si de postul de televiziune ITV, care a publicat pe site-ul sau un articol cu titlul ”Cu totii impreuna, acum: Printul Charles a luat parte la un dans traditional din Romania”.

Cotidianul The Telegraph a insistat pe acelasi moment artistic – ”Printul de Wales a incercat un dans traditional in Romania”.

Momentul artistic de la Muzeul Satului din Bucuresti a fost reflectat si in titlurile publicate de Fox News – ”Printul Charles se alatura unei trupe de dansuri populare din Romania in timpul turneului sau european” -, dar si de revista americana People – ”Printul Charles a dansat in timpul vizitei sale in Romania”.

Tabloidul The Sun a preferat sa insiste pe un alt aspect, reliefand incalcarea protocolului regal in timpul vizitei printului Charles si ospitalitatea deosebita a romanilor: ”Acesta nu este protocolul regal! Printul Charles a fost sarutat pe obraz de o fetita in timpul vizitei in Romania”.

Citeste si:  Romania se intareste la Marea Neagra! Vrea sa cumpere patru corvete multirol in valoare de trei miliarde de lei!

”Printul de Wales are parte de o primire foarte prietenoasa in timpul vizitei sale la o fundatie de caritate din Romania”, a continuat The Sun.

Acelasi moment inedit a fost evidentiat si de tabloidul The Mirror: ”Un moment adorabil – Printul Charles primeste o imbratisare puternica de la un copil dintr-un orfelinat din Romania”.

Daily Mail, surprinzand momentul intalnirii printului britanic cu principesa Margareta, a facut o gluma, remarcand in acelasi timp eleganta mostenitoarei coroanei Romaniei: ”Ce ar spune Camilla? Charles o intampina pe printesa mostenitoare a Romaniei, Margareta, cu un sarut tandru pe mana (iar ea ii intoarce complimentul cu un sarut pe obraz)”.

Daily Mail a remarcat eleganta principesei Margareta: ”Printul Charles si-a inceput turneul european calatorind singur in Romania, iar sotia lui, Camilla, i se va alatura abia vineri. insa Printul Charles, in varsta de 68 de ani, nu duce lipsa de insotitoare stralucitoare in aceasta calatorie, si a fost primit la un ceai oficial de principesa Margareta a Romaniei, care a fost extrem de eleganta intr-un rochie verde”.

loading...
loading...
Spre TOP