Stiri Romania

500 de copii si parinti au participat la „Lectia de educatie civica” din fata Guvernului!

Protestul parintilor si copiilor din Piata Victoriei din Capitala, intitulat „Lectia de educatie civica”, s-a incheiat, sambata, dupa aproximativ patru ore, timp in care cei mici au desenat cu creta colorata pe asfalt, s-au jucat cu baloane de sapun, s-au plimbat cu tricicletele si au purtat insigne cu mesajul #rezist.

Mitingul a avut loc la cateva zile dupa ce Autoritatea pentru Protectia Copilului a anuntat ca a primit aproximativ 30 de sesizari privind prezenta copiilor la protestele din ultima perioada.

Aproximativ 500 de copii si parinti s-au adunat, sambata, in Piata Victoriei din Capitala, la „Lectia de educatie civica”, asa cum a fost denumit evenimentul pe pagina de Facebook unde sunt anuntate, de obicei, protestele antiguvernamentale.

Loading...

Copiii au desenat cu creta colorata pe asfalt, s-au plimbat cu tricicletele si au jucat sotronul, pe care erau scrise mesaje ca: „Nu fur”, „Nu mint”, „Sunt liber”, „invat”. Cei mici au purtat in piept insigne cu inscriptia „#rezist”.

Multi dintre copii s-au aflat in carucioare, iar cei foarte mici au fost tinuti in portbebe-uri.

„Am venit pentru viitorul celor doi copii ai nostri. Cel mare e aici, fata acasa, cu mama. E frumos afara, ne bucuram de soare si profitam sa manifestam. Politicienii ar trebui sa inteleaga ceva din aceste actiuni: Ca nu sunt acolo, in Parlament, de capul lor” , a spus Eugen, 32 ani, specialist IT.

Multi dintre cei aflati in Piata Victoriei au profitat de ocazie si au intrat la Muzeul Antipa, transmite News.ro.

Un protestatar a adus ghivece mici de flori, pe care copiii le-au aranjat pe mesajul „Democratia rezista” scris cu creta in fata Guvernului. Pe o taraba au aparut eugenii, biscuiti si mere, toate gratis.

Manifestatia din Piata Victoriei a avut loc trei zile dupa ce Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA) a anuntat ca a primit 25 de sesizari privind prezenta copiilor la protestele din ultima perioada, in timp ce, la nivelul a 39 de Directii Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, au fost inregistrate alte patru sesizari.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP